Aktiviteter / Att göra på Zanzibar

Här hittar du artiklar med tips på aktiviteter och saker att göra på Zanzibar. Artiklarna uppdateras sommar/höst 2016.


zanzibar-quad-experience

Utflykt på fyrhjuling ATV

Zanzibar sett från en fyrhjuling är en spännande upplevelse. Du sitter helt öppet och känner vinden i ansiktet samt känner alla dofter tränga upp genom näsan. Din ögon tittar inte ut genom en glasruta på en minibuss. 

Du har att välja mellan ”safari” eller heldagsutflykt. Safari innebär en halvdags upplevelser med ATV (All Terrain Vehicle) för att nå era etappmål: Boma Village, risodlingar, plantager norr om byn Kismani och körning längs stranden. Den korta turen är ungefär 3,5 timmar lång. På heldagsutflykten kör ni hela vägen upp till Nungwi och tillbaka.

Arrangörerna är italienska och kan du tala det språket kommer du att ha det riktigt skoj. Personer som åkt ut med terränghjulingarna vittnar om att guidernas engelska är sisådär, fast det kanske inte spelar någon roll.

Däremot så vittnar andra om att själva maskinerna inte är helt okej. Du bör alltså vara en van bilförare innan du slänger dig upp på en fyrhjuling. Fast så är det med allt på Zanzibar, bättre begagnat. Det liksom ingår i upplevelsen.

Läs mer och boka

Besök http://www.zanzibarquadadventure.com
OBS: Trögladdad webbplats som kräver att du har Silverlight på din dator.

zanzibar-scuba-diving

Scubadykning vid korallrev

Zanzibar är perfekt för scubadykning. Vattnen bjuder på bra sikt och undervattenslivet är rikt och färgstarkt. Scubafish i Matemwe är en topprankad PADI-dykarrangör som ZanzibarGuiden rekommenderar.

Matemwe ligger på nordöstra Zanzibar och här finns det flertalet bra hotell för dig som vill bo över mellan dykturerna: Seles Bungalows, Zanzibar Retreat Hotel, Sunshine Marine Lodge med flera.

Dykcentrat erbjuder dyk intill Mnemba-atollen, ett område om ca 15 kvadratkilometer och ett marint ”conservation area”. Här trivs fisken i vattnet(!) och det turkosa vattnet är en fröjd att simma genom. När du dyker kring Mnemba-atollen kan du se delfiner, sköldpaddor, hajar, havsaborre, barracuda m.fl. arter.

Det bästa med att dyka på Zanzibar är att du kan vara en nybörjare och ta ditt certifikat här. Pris ca 500 dollar.

Läs mer och boka dyk

Besök http://www.scubafishzanzibar.com

zanzibar-safari-blue

Båtresa till sandbank och Kwale Island

Zanzibar gör sig mycket bra även från sjösidan. Väljer du en arrangör med bra renommé torde du få en alldeles fantastisk dag i solen. Safari Blue är en topprankad arrangör som tar dig till en sandbank och Kwale Island i Menai Bay.

Du börjar dagen med att bli upphämtad vid hotellet för att åka till Fumba på sydvästra Unguja. Här ligger många stora sandbankar och så befinner du dig dessutom ett marint reservat med möjlighet att se delfiner och snorkla vid korallrev.

Första stoppet på båtresan med er dhow är en sandbank för soldyrkan och bad i kristallklart vatten. Det är en fantastisk upplevelse. Här kan du även snorkla om du känner för det. Blir du törstig dricker du från kokosnötter.

När det vankas lunch fortsätter båtresan till Kwale Island. Där serveras en lunchbuffé med grillad fisk, hummer, bläckfisk och frukter. Vatten, läsk, kaffe och öl kan också ingå.

Kwale Island stoltserar dessutom med ett område med mangrove. Beroende på tidvattnet finns det möjlighet att snorkla här.

Prisuppgift

Räkna med att få betala minst 100 dollar per person för heldagsutflykten. Är ni många i sällskapet sjunker priset. Du bör även känna till att detta är en delad tur. Du kommer att åka med andra turister. Det är inga konstigheter, det gäller samma på t.ex. kryddturerna där upphämtningen på morgonen går från hotell till hotell.

Läs mer + boka resa

Besök http://safariblue.net